Branded Keywords (Nyckelord med varumärkeskännedom)


I sökmotoroptimering är ett nyckelord ett ord eller en fras som används i en sökmotor för att hitta relevant information på webben. Ett branded keyword är en typ av nyckelord som hänvisar till ett varumärkes namn eller en specifik produkt eller tjänst som det varumärket erbjuder. Branded keywords kan också inkludera andra element som identifierar ett varumärke, till exempel dess slogan eller logotyp. Dessa nyckelord används ofta i sökmotorer för att hitta information om ett varumärke eller dess produkter/tjänster.

Genom att använda branded keywords i sin sökmotoroptimering kan ett varumärke förbättra sin synlighet på nätet och öka trafiken till sin webbplats. Branded keywords är viktiga för SEO eftersom de visar att ditt varumärke har ett starkt rykte och lojalitet bland dina kunder. De kan också hjälpa dig att locka mer kvalificerad trafik till din webbplats och öka din konverteringsgrad.

Exempel på branded keywords:

Apple (om det handlar om det teknikföretaget) Nike (om det handlar om det sportvarumärket) Coca-Cola (om det handlar om det välkända läskmärket) Samsung (om det handlar om det teknikföretaget) McDonalds (om det handlar om den världsberömda restaurangkedjan)

Dessa är alla exempel på varumärkesnamn som kan användas som branded keywords. I ett sökords sammanhang kan de användas tillsammans med andra ord för att förtydliga vad det är man letar efter, till exempel “Apple iPhone 14 Pro” eller “Nike Air Max 270”.