Skrivet den 4 augusti 2022
Senast uppdaterad 5 januari 2023

Metaverse

Detta ord är verkligen SUPERVIKTIGT inte alls viktigt (just nu).
Söktrenden har mattats av. Det lockar inte lika många som när det var nytt.

Men det betyder inte att man ska undvika att ta dessa ord i mun.
Metaverse är inte alls moget ännu. NFT har inte slagit igenom världsvida än.
Crypto kommer alltid vara aktuellt, så länge det finns personer som gynnas av det.

Jag personligen är inte mycket för att nyttja "mode-ord" för att få mer besökare till webbplatser.
Tycker istället att man ska göra det man gör bäst - och presentera det på bästa sätt.

Är du en bilmekaniker - skriv en artikel om vad man bör göra innan man beger sig på semesterresan på 80 mil.
Det gynnar dig, mest eftersom du kan få fler besökare tack vare det. Men också för att potentiella kunder läser, inser att dom inte har tid/lust att göra dom där åtgärderna - utan istället hellre anlitar dig.

Men nu spelar jag lite fulspel. Drar in metaverse-kortet, fast bara litegrann.
Mest för att jag är intresserad av söktrender som mattas av under en längre tid, men där man vet att mycket ligger i pipelinen - så det är guldläge att sätta sig in i det hela.

Klistrar in det här som kod (levnade) istället för en bild (statisk) så ni själva ser när botten är nådd och hur det sedan skjuter i höjden.

Metaverse

Minns att jag tyckte Habbo Hotel var så otroligt coolt när det begav sig i början av 2000-talet.

Habbo Hotel och metaverse är båda virtuella världar där användare kan interagera med varandra och med digitala avatarer. Båda ger användarna möjlighet att skapa och uppleva olika scenarier och miljöer, och båda är populära bland unga människor. Den största skillnaden mellan de två är att metaverse är en begrepp som beskriver en framtida datorgenererad värld där användare kan interagera med varandra och med olika digitala objekt, medan Habbo Hotel är ett specifikt spel som följer denna idé.

Du som person agerar i den virtuella världen. Som koncept har det en bra bit kvar innan det finns i var mans hem.
Men det är uppbackat av många personer med feta plånböcker.
Tyvärr kommer det medföra en hel del nackdelar. Mobbing, spelberoende och frågan om ens integritet.
När personerna som backar upp det här lägger upp feta dollars på bordet så finns det givetvis en baktanke. Informationen som är möjlig att samla in är enorm.

Vilken positiv inverkan kan Metaverse medbringa?

Givetvis så medför inte Metaverse endast sådant av ondo.
Sådant som kan gynnas,

  • Sociala relationer: Metaverse kan ge människor möjlighet att interagera på ett nytt sätt, oavsett var de befinner sig i världen. Detta kan leda till en ökad global gemenskap och möjliggöra nya former av relationer och samarbeten.
  • Ekonomi: Metaverse kan ge upphov till nya affärsmodeller och ekonomiska aktiviteter. Det kan exempelvis handla om att sälja virtuella föremål eller tjänster, eller att använda Metaverse som en plattform för marknadsföring och reklam.
  • Underhållning: Metaverse kan ge människor möjlighet att uppleva och delta i allt från spel till konst och musik på ett helt nytt sätt.
  • Lärande: Metaverse kan användas som en plattform för att skapa lärandemiljöer och ge människor möjlighet att lära sig på ett mer interaktivt och engagerande sätt.
  • Samarbete: Metaverse kan ge människor möjlighet att samarbeta och utföra gemensamma uppgifter på ett mer effektivt sätt, oavsett var de befinner sig i världen.

Kommer Metaverse att lyckas?

Det är svårt att säga om metaverse kommer att lyckas eller inte. Det finns många faktorer som kan påverka om metaverse blir en framgång eller inte, inklusive tekniska begränsningar, användarvänlighet, efterfrågan från användare och marknaden, och konkurrens från andra plattformar.

Det finns redan ett antal olika metaverse-plattformar som finns på marknaden idag, och det är troligt att det kommer att dyka upp fler i framtiden. Vissa av dessa plattformar kan komma att bli framgångsrika, medan andra kan misslyckas. Det är svårt att säga vilka plattformar som kommer att lyckas och vilka som inte kommer att göra det, eftersom det är många faktorer som spelar in.

Det är viktigt att komma ihåg att metaverse är ett relativt nytt område, och det finns fortfarande mycket som vi inte vet om hur det kommer att utvecklas. Det är troligt att metaverse kommer att förändra världen på ett eller annat sätt, men det är svårt att säga exakt hur det kommer att ske.

Metaverse är inte helt moget på några år. Hoppas att många av dagens ungdomar hinner börja sporta eller ha fritidsintressen utanför nätet - innan det här släpper ner som en bomb.

Inlägget skrivet av FullThrottle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade blogginlägg